Kisah Rakyat

Jam 7 mlm, baru lah nenek siap dikbumikan. Makcik pakcik baru je sampai. Mmg dah agak, mreka bergduh besar ditanah kubor tu.

Disisih Saudara Mara Assalamualaikum dan salam sejahtera. Benar kata orang, bila orang paling tua dalam rumah sudah tiada, maka seri rumah juga hilang akibat rengangnya hubungan sesama saudara. Tak tahu macam mana nak mula, hampir 2 tahun saya memendam duka dan rasa bersalah kerana orang paling tua dalam rumah iaitu nenek meningal dunia masa musim…

Kisah Rakyat

Bila aku r4ba2, hairan terasa mcm kain lembut. Prlahan2 aku bukak mata. Waktu Subuh aku terjaga, trkejot ada ssuatu yg peIik trjadi kat aku.

Gangguan Pocong Di Chalet Assalamualaikum dan salam sejahtera. Lebih kurang pada tahun 2007 ke bawah. Aku bersama adik perempuan dan mak ayah merancang suatu percutian. Dan kami tak sangka percutian itu bakal meninggalkan trauuma hitam dalam hidupku. Ini kisahnya. Kami bertolak ke negeri dan sampai agak lewat malam lebih kurang 12 tengah malam. Masa tu…

Kisah Rakyat

PeIik bila istri kerap mintak maaf lepas jatohkn kamera kesyangan aku, mak bagitau seminggu istri aku dipaksa tido sini.

Salam semua. Pertama sekali, maafkan aku jika cerita ini mengundang rasa marah kalian, aku terima dengan hati terbuka. Aku mengaku aku khilaf. Aku kongsikan kisah ini sebagai pengajaran untuk semua dan juga aku sendiri. Aku A, umur lingkungan 30-an. Seorang pr0fessional photographer (kini) yang bermula sejak berumur 18 tahun lagi. Aku sekolah tak tinggi, hanya…

Kisah Rakyat

Aku trkejut dgn tindakan mertua lepas tau suami kena s4kit yg agak peIik. Mertua tetap saIahkan aku.

Saya cukup tertarik hati bila membaca kisah yang dipaparkan sebelum ni mengesahkan per4ngai ibu mertua yang membezakan kasih antara anak–anaknya juga antara cucu–cucunya yang cantik berkulit cerah putih melepas sepertinya. Akibatnya ada cucu yang disanjung, ada cucu yang dibenci. Kisah itu mengingatkan saya dengan kelakuan dan tindakan mertua saya, yang saya rasakan lebih teruk lagi.…

Kisah Rakyat

Masa aku praktikal, Kak Nah cuba jdohkan aku dgn ank dia, tiba2 aku tringat pesan mak suruh bt benda ni kat dia.

Assalamualaikum. Hai semua. Selama ni saya silent reader di sini. Saya tak pandai menulis. Cuma tergerak nak kongsi secebis pengalaman hidup lepas terjumpa diari 10 tahun lepas. Tersenyum sendiri. Semasa umur saya lingkungan 20an, kawan-kawan biasanya sudah membuat list suami idaman bagaimana yang mereka mau, tak kisah lah dari sudut fizikal ataupun sahsiah. Malah mereka…

Kisah Rakyat

Jumpa kat pasar je, lps tu terus aku minta mak pinangkn laki tu. Mulanya dia setuju, tp peIik lps nikah tak sngka dia ckp mcm tu, nak tido sebelah dia pun tk dpt.

Hi. Nama saya Wana. Harini, setelah berminggu fikir masak2, dan setelah berbulan makan hati, saya telah buat keputusan fail cerai terhadap suami saya, Kai. Saya hanya nak luah yang saya lega, walaupun saya sangat sedih, sangat terluka, sangat lama kecewa memendam rasa. Saya sangat lega selepas pihak suami akhirnya reply whatsapp saya, walaupun hanya tulis…

Kisah Rakyat

Pd mlm prtama, trbongkar status istri. Terus batalkn bulan madu. 3 hr 3 mlm suami keluar ke masjid.

Assalamualaikum WBT. Begini, aku telah menjadi suami hampir 2 tahun. Aku kenal isteri aku sekarang ni sudah hampir 5 tahun. Sepanjang perkenalan aku memang menjaga iktilat dan tidak mahu ada istilah ziina didalam hubungan kami mahupun ziina mata dan hati. Oleh itu, aku ingin cepat masuk meminang dan menjadikan dia isteri aku yang sah. Aku…

Kisah Rakyat

Biniku seorg guru tp kami Pjj. Rupanye bini ade rahsia yg disimpan rapi. Trkejot bila tau identiti dia sebenarnya. Mngucap panjang aku.

Biniku seorg guru tp kami Pjj. Rupanye bini ade rahsia yg disimpan rapi. Trkejot bila tau identiti dia sebenarnya. Mngucap panjabg aku. Assalamualaikum. Nama aku Man, asal KL tapi bekerja di perak. Kerja syarikat swasta. Umur hujung 20 an. Cuma nak kongsi kisah ringkas buat pengajaran untuk pembaca semua. Aku sudah berkahwin hampir 2 tahun,…

Kisah Rakyat

Tk sangka bapa kawin lain senyap2. Sediih mak, lps pergi h4ji, d0a mak dimakbulkan. Bapa mula susah lps tu, hilang 6 bln. Hari tu kami brtemu.

Assalamualaikum semua. Kisah ni aku nak share pasal family aku. Bukan nak bukak aib sapa sapa. Tapi untuk saling mengingati. Kisah ni lebih tentang kehidupan family aku especially bapak aku. Ok family aku ni dulu pernah susah. Pernah senang dan kembali susah dalam tempoh boleh dikatakan singkat jugak. Kehidupan susah yang aku ingat mula pada…