Kisah Rakyat

Bila dah kant0i, suami hnya ketawa. Aku pukol suami cukup2. Mak mertua tuut serta. Suami lari, cal p0lis.

Assalamualaikum admin dan semua yang membaca. Saya harap perkongsian saya dapat memberi manfaat pada semua. Ini full story macamana nak detect behavior suami currang dan sihirr rumah tangga. Agak Panjang. Tapi inshAllah membantu. Demi Allah, Allah saksi saya, cerita dibawah 100% cerita saya dan bukan rekaan imaginasi atau petikan novel. Saya berkahwin usia muda, 22…

Kisah Rakyat

Gji aku xbesar, Gara2 sikap bakal istri, Semua duit simpanan aku lebih kurang RM20k habis utk byaran wang hantaran dan brg2 hantaran.

Salam semua. Aku berasal dari Melaka. Aku dah kahwin lebih kurang setahun. Isteri aku dulu belajar sama-sama dengan aku di universiti. Kami kahwin suka sama suka. Aku memang betul-betul sayangkan dia dan aku yakin dia pun sayangkan aku. Kami pun merancang untuk meniti bahtera perkahwinan. Kerja aku biasa. Aku tak ada income yang besar. Tapi…

Kisah Rakyat

5 thn Istri xsedarkan Diri Tp Suami trgamak nikah Lain. Tiba2 istri tersedar dr k0ma. Trkedu Istri Bila dpt tau Suami dh nikah lain.

Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. Salam semua. Hi, Aku Hanisah. Adik bongsu dari 6 beradik. Yang sulung abang. Yang lain semua kakak. Aku sekadar nak berkongsi cerita, meluah rasa, sebab semua orang dalam family aku decided not to comment anything. (Btw, kalau korang ade…

Kisah Rakyat

Trjerat cinta prempuan kaki kikis. Aku diamkan saja walaupun aku tau dia skndal dgn plajar sendiri.

Petang ni, rasa macam lapang sikit. Jadi aku nak throwback kisah lama. Lagipun ada yang request. Aku bagi masa 30 minit kepada diri untuk menaip, akhirnya dekat sejam jugak termasuk edit. Selalunya dalam cinta, betina kena game dengan jantan. Meh sini, aku cerita, camner jantan pun boleh kena game dengan betina. Beberapa tahun lepas, aku…

Kisah Rakyat

Slamat pngantin baru tunangku. Cuma aku trkejut bila melihat gadis itu. Takkan mcm ini pilihan famili dia.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Boleh dikatakan lama aku pendam, tiada medium untuk aku luahkan. Banyak yang boleh dijadikan iktibar juga sebuah pengalaman yang kurasa dekat dihati. Namaku Tya, berasal dari selatan tanah air juga bekerja dalam daerah yang sama. Seorang yang periang, penuh gelak dan tawa. Cerita ini sedikit panjang ya. Tiga tahun yang…

Kisah Rakyat

Suami bawa anak angkat brtudung labuh tnggal dgn kami. Masa kursus, jiran tiba2 cal suruh aku balik cpt.

Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. Foto sekadar hiasan. Baca perlahan lahan, moga dapat pengajaran dari kisah ini. Salam semua, Saya ingin menceritakan sebuah pengalaman kehidupan. Saya seorang wanita berkerjaya agak baik, berpendidikan tinggi, berjawatan dalam plitik. Cerita bermula bila saya berkahwin dengan duda anak…

Kisah Rakyat

Jgn sampai sy buat pilihan. Sbb kalau sy pilih, awak takkan suka pilihan sy kata si isteri.

Assalamualaikum kepada semua pembaca. Aku Din. Berumur pertengahan 30an. Ayah kepada dua puteri dan suami kepada seorang isteri. Isteri aku, N berumur akhir 20an. Seorang yang tegas pada anak anak, sangat menghormati orang tua dan agak pendiam. Kami sudah berkahwin hampir 7 tahun. Aku tak tahu bagaimana nak mulakan sebenarnya. Maklumlah, bukan seorang penggarap cerita.…