Kisah Rakyat

Tk sangka hri lahir ank, taIak 1 yg aku dpt melalui wasap. Demi jande pnggoda, aku ditaIakkan. Aku cuba rayu, tp reaksi suami bt aku sebak.

From Husband To Stranger. Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca budiman. Aku Lara Hannah (nama samaran), berumur 37 thn dan bekerja sendiri. Pertama kali menulis di sini, sekadar berkongsi perjalanan hidup yang tidak pernah disangka akan ku hadapi. Namun ku tetap masih mampu tersenyum disebalik ujian ini. Graduated with law degree from UIAM berbelas tahun yang…

Kisah Rakyat

2x mama guggur. Tp PeIik mama tak gembira sejak lahirkn aku dan selalu abaiikan aku sejak kecik.

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada admin dan semua pembaca. Luahan ini adalah kisah saya yang bernama Fatin. Saya tak berapa reti nak bercerita, jadi maafkan saya dan semoga kisah saya boleh buat orang yang terima nasib dengan saya untuk selalu sayang akan diri sendiri. Baiklah, saya adalah anak sulung tetapi sebelum saya dilahirkan, mama saya…

Kisah Rakyat

Mak bersungguh pesan, sila lah pindah keluar rmah jika dh brkawen. Betul ke kalau nk bhagia, jgn tnggal rmah mertua atau rmah mak ayh sndiri.

Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah. Sekarang aku nk ceritakan kisah aku sedikit. Selepas berkawan dengan teman lelaki aku selama setahun, dia ajak aku khwin. Perkara pertama yang aku tanya adalah kita akn tinggal di mana nanti selepas berk4hwin? Aku tidak ada…

Kisah Rakyat

Makin lama makin teruk. Bila dtang, aku sampai xlalu nak mkn masakan mak. Trgamaknya akak.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua pembaca. Aku disini sekadar ingin meluah rasa hati yang berat. Andai ada cara penyelesaian dari pembaca, juga aku terima. Aku seorang isteri, jugak seorang ibu untuk putera puteri soleh solehah aku. Aku mula kan cerita daripada aku mula menikah saja ya. Selepas aku dan suami menikah kami memilih untuk tinggal…

Kisah Rakyat

Dgn hnya brselipar jepon, berdrah hidong aku mak t4mpar. Aku trsenyum. Aku bukan ank yg mak mahukan.

Assalamualaikum dan Hi semua.. Aku Kak Lang. Aku pernah buat confession dulu, tahun 2018. Sapa ingat lagi masakan special mak aku malam tu nasi berlaukkan telur dadar.Yaaa cerita itulah. Disebabkan my story got published aku dah janji aku akan sambung cerita tu. Terima kasih admin yang kacak dan segak sebab publish kisah episod ke dua…

Kisah Rakyat

Ali dah ada 6 org ank. Bila dpt tau Mila dah jande, cpt2 Ali msuk mminang. Dgn syarat, dia hanya org ke 4. Asna mula tak keruan.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Terima kasih admin jika cerita ini berjaya dikongsi. Saya terbaca komen seorg kaunselor di med1a soc1al utk soalan, ‘Boleh ke terus brkahwin dengan lelaki yang masih tak move on dengan bekas kekasih, walaupun break dah 6 tahun lebih dan bekas kekasih dah kahwin’. Jawapan kaunselor tersebut adalah, ‘Boleh tapi anda sedar…

Kisah Rakyat

Ingat ye, kalau kita hdoh, kita kene usaha 3x ganda dr pompuan cntik. Org cntik tk buat ape2 pun lelaki bgi hdiah mcam2.

Tajuk confession aku ni adalah ayat dari guru kimia aku masa Form 5. Waktu tu student lelaki kena keluar makmal, tolong angkat meja ke apa entah masa tu. Jadi, kami student perempuan saja ada dalam makmal. Cikgu aku cakap, ‘anak-anak, ingat ye bila kita kurang cantik, kita kena usaha 3 kali ganda dari perempuan yang…

Kisah Rakyat

Ayah taknak jadi wali. Beria minta aku buat DN4 test. Ibu tiri mnyindir. 20 thn dh cerrai, d3ndam ayah tiade kesudahan.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sebenarnya aku dah fikir banyak kali sebelum mengambil keputusan untuk menulis confession ni. Aku tahu sebahagian besar akan menudoh aku derhaka atau tak hormat orang tua. Tapi seandainya kamu semua berada di tempat aku sekarang, demi Allah tak semudah itu untuk terus kekal tenang.Aku ingin ceritakan kisah ayah aku. Ya, bapa…