Kisah Rakyat

Bila kami nak cerrai, semua terkjut. Aku tuntot 84k dr suami. Yg peIiknya tiba2 suami nk brsama semula.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Saya cuba ringkaskan confession saya seringkas mungkin. Saya perlukan nasihat dan pandangan org lain kerana saya tak sanggup berhadapan dengan keluarga dan rakan rakan yang mungkin menyebelahi saya kerana kasihan. Saya perlukan pandangan walaupun negatif untuk saya baiki diri saya. Sebagai intro, saya merupakan seorang penjawat awam bergaji 3x ganda dari…

Kisah Rakyat

6 thn mnumpang umah mertua. Tak sngka pula dilyan sebegitu rupa. Nak pindah tp aku terasa berat.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum semua. Aku baru saja baca confess ‘abang berkahwin, mak terbeban’ (klik link dibawah). Just nak share kisah aku. Aku berumur 30-an dan ada seorang anak. Ini tahun ke-enam aku berkahwin dan aku masih tinggal dengan mertua dan ipar duai. Husband aku anak sulung, ada 2 orang adik perempuan (aku gelarkan A…

Kisah Rakyat

PeIik tgk mak pantang dengr azan maghrib, mesti mlompat lari ke ladang sawit. Ternmpk laki tua suapkan sesuatu. Terus aku tempik.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua… Malam ini saya nak cerita serba sedikit kisah saya mengikuti Izham. Siapa yang follow kisah saya dari awal akan faham apa yang saya cuba ceritakan. Saka keluarga… Makcik ini tidak pernah mengambil saka keluarga tetapi dia ada saka yg berdamping dengannya. Saka ini dia dapat melalui suaminya.…

Kisah Rakyat

Dpn aku, tiba2 ibu mintak Riz kahwini Sara. Time bergomol dgn Sara, aku trtumbok ibu. Esoknya Riz hilang entah kemana.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Misya (bukan nama sebenar). Berumur 35 tahun dan berkerja dlam bidang professional. Maafkan saya jika coretan saya ini agak panjang. Saya bertemu dengan Hariz (bukan nama sebenar) semasa sama sama dalam latihan penjawat awam. Pertama Kali melihat Hariz terus saya “cair”. Semua ciri ciri lelaki idaman…

Kisah Rakyat

Patutlah Kak Long beria usiir aku dr rumah smpai mak mngadu apa yg dia dan suami buat dlm biliik tu.

Foto sekadar hiasan. Saya disini sekadar ingin meluah rasa hati yang berat. Andai ada cara penyelesaian dari pembaca juga saya terima. Saya seorang isteri jugak seorang ibu untuk putera puteri soleh solehah aku. Saya mula kan cerita daripada saya mula menikah saja ya. Selepas saya dan suami menikah kami memilih untuk tinggal bersama emak ku…

Kisah Rakyat

Kak ipar tinggal serumah lps abg kawin, Mak macam trpaksa sangat, aku nmpk mak terbeban.

Foto sekadar hiasan. Abang Berkahwin, Mak Terbeban. Assalammualaikum sebagai pembuka bicara, tujuan ku menulis hanya sekadar luahan yang terpendam dalam lubuk hati ini. Luahan yang ku simpan dari apa yang aku perhatikan.Tidak sesekali ingin mengaibkan mana mana pihak. Sesungguhnya aku juga bukan manusia yang sempurna untuk menilai seseorang. Kisah bermula bilamana abang ku baru saja…

Kisah Rakyat

Satu hr ayah trkantoi, ibu dicerraikan. Bila aku besar, ada PhD tiba2 ayah mncari. Istrinya mula pm mintak duit.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Di sini, aku namakan diri aku sebagai Lily. Penceritaan aku kali ni adalah mengenai kehidupan aku di mana teman teman boleh jadikan sebagai pengajaran. Aku berumur awal 30-an, telah berkahwin n telah bekerja di salah satu IPT di Malaysia. Aku mulakan pnceritaan aku sejak aku dari kecil. Penghujung tahun 90an. Aku…

Kisah Rakyat

1 Sywal, taIak tiga di muka pintu. Krna mulut mertua, berlobang dahi ank aku. Paranng dicapai, aku nekad.

Foto sekadar hiasan. Barisan di hadapan terlalu panjang dan waktu berlalu amat perlahan sekali. Aku terpaksa beratur menunggu giliran di pasar untuk membeli barang dapur. Secara kebetulan bekas suamiku Am (bukan nama sebenar) juga turut ada disitu. “Kalau sayang masih bersama abang mesti sayang tak perlu bersusah payah macam ni kan…?” Kata Am setelah hampir…

Kisah Rakyat

Demi Mnjaga Maruah, Sepupu Yg Selalu Mngusik Aku Masa Zaman Sekolah, Kini Dh Jadi Suami Aku Tapi Ayah Suruh Cerraikan Semula Mngikut prjajian.

Gambar Sekadar Hiasan. Assalamualaikum semua. Maafkan saya, saya gunakan f4ke akaun untuk buat luahan ni. Saya seorang perempuan yang berumur awal 20-an. Saya baru saja menamatkan pengajian degree. Saya taktau nak start cerita ni dari mana. November 2016 adalah detik paling pahit bagi saya. Saya tak datang peri0d selama 2 bulan, lepas buat medcal checkup…